Inmiddels al weer wat jaren terug heeft Suzanne een kalfje gegeven aan Yvon Jaspers. Yvon opende de Farm & Country Fair en Suzanne wilde Yvon motiveren een boerderij te beginnen. Onder het motto practice what you preach. Suzanne gaf Yvon een Jersey kalfje dat Yvon de naam Suus gaf. Het was de bedoeling dat het kalfje op de boerderij van Suzanne zou blijven maar Yvon vond het kalfje zo leuk dat ze een nieuw adresje voor Suus regelde dichterbij haar huis.

Sindsdien is er een ware Suus familie ontstaan. Iedereen ontfermd zich over Suus. Het verhaal van Suus is daarnaast ook als een rode draad te zien in het programma Onze Boerderij dat Yvon Jaspers maakt. Yvon heeft aan de lijve ondervonden dankzij Suus dat boeren niet altijd zo makkelijk is.

Hier onder diverse artikelen over de Farm & Country Fair, Suus en Yvon.

 

Filmpje Shownieuws: Item Shownieuws 13 maart 2018

Yvon Jaspers opent Farm & Country Fair

Bron: Dinxpers Nieuws 24 juni 2017

IJZERLO - De Farm & Countryfair is officieel geopend door 'boer zoekt vrouw' presentatrice Yvon Jaspers. Op vrijdagavond maakte niemand minder dan televisiepersoonlijkheid Yvon Jaspers haar opwachting in IJzerlo om de Farm & Countryfair te openen. Op haar karakteristieke open en spontane manier sprak zij de bezoekers toe. Als blijk van waardering schonk de familie Ruesink Yvon een kalfje waar ze oprecht erg blij mee was. Ze glimlachte verrast: "Als ik mijn wens mag waarmaken en ooit op een boerderij ga wonen dan kom ik het kalfje ophalen!" Het dier wordt voorlopig nog goed verzorgd door de familie Ruesink. Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag, 25 juni biedt de Farm & Country Fair weer een prachtig programma voor de bezoekers.

 

Kalfje voor Yvon Jaspers wordt duur cadeau, boerin krijgt hoge boete

Bron: RTL Nieuws, 13 maart

Zonder dat ze het zelf wist, is 'Boer zoekt Vrouw'-presentatrice Yvon Jaspers eigenaresse geworden van het duurste kalfje van Nederland. Ze kreeg het cadeau van boerin Suzanne Ruesink tijdens een plattelandsshow in het Gelderse Aalten. Alleen was Ruesink even vergeten dat ze daarmee de regels overtrad. En dus kreeg ze een torenhoge boete.

5200 euro. Zoveel moest Ruesink betalen voor het overtreden van het fosfaatreductieplan. Dat plan verplichtte boerenbedrijven om de hoeveelheid koeien te verminderen. Alleen bleken veel boeren nogal creatief met de regelgeving om te gaan. Kalveren werden bijvoorbeeld bij een buurman gestald die nog onder het maximumaantal koeien zat.

Daar kwam de overheid na een poosje achter en dus werd bepaald dat grote bedrijven niet zomaar koeien mochten uitvoeren van hun bedrijf. En daar ging het dus mis voor Ruesink toen zij vorig jaar juni een kalfje cadeau deed aan Yvon Jaspers.

Waardeloos voor melkerij en vlees

"Het leek ons een leuk idee om haar te binden aan de agrarische sector", zegt Ruesink. "We hadden nog een kalfje dat erg mooi is om te zien, maar verder waardeloos voor de melkerij en vlees. Dus ik dacht: ik geef 'm aan Yvon. Dan kan ze die iedere maand bij ons op de boerderij komen verzorgen en kunnen we ook nog praten over de agrarische sector."

Alleen liep alles iets anders dan gepland. Yvon stalde het kalfje liever bij een boer bij haar woonplaats. En Ruesink begreep dat wel. "We hebben het kalfje goed gecontroleerd op ziektes en naar die andere boer gebracht."

Maar een paar weken later viel de boete op de mat: 5200 euro. "Want ik had een kalfje bij een ander bedrijf ondergebracht." Ruesink is daar bijzonder ontstemd over. "Een geschikte kalf kost 120 euro, dit kalfje heeft geen enkele economische waarde. Het staat in geen verhouding. Als ze mijn gegevens zouden bekijken, zien ze dat ik het hele jaar geen kalveren heb vervoerd."

Lachwekkend

"Misschien had ik het niet moeten doen, misschien ik beter moeten weten, maar dit is bijna lachwekkend. Het was een spontaan idee. Het was economisch het goedkoopste dat ik weg kon geven, maar nu ineens het duurste kalfje van Nederland."

Ruesink zegt een rechtszaak aan te spannen om het geld terug te krijgen. Wanneer die dient is nog niet bekend. Het kalfje maakt het trouwens goed en wordt nog steeds verzorgd voor Yvon Jaspers, zegt Ruesink.

 

Yvon Jaspers laat nu ook echte boerenleven zien

Bron: https://www.pigbusiness.nl/artikel/80814-yvon-jaspers-laat-nu-ook-echte-boerenleven-zien/

Yvon Jaspers duikt vanaf komende zondag niet in de liefdeslevens van Nederlandse boeren, maar laat zien wat de boeren in het dagelijks leven bezighoudt. Onder meer de gevolgen van het fosfaatreductieplan en dierziekten zijn onderwerp van de eerste aflevering van ‘Onze Boerderij’.

„Ik vertelde boerin Suzanne Ruesink dat mijn droom stiekem is om ergens naar het platteland te gaan en een boerderij te starten”, zegt presentatrice Yvon Jaspers. „Toen zei Suzanne, ‘nou hier heb je een kalf en kan je een boerderij beginnen’. Suzanne had alleen een klein wetje over het hoofd gezien”, aldus een lachende Jaspers. Op het bedrijf van Ruesink in het Gelderse Aalten werd het jongveegetal overschreden door een geboortegolf, en werd haar een boete van 5.000 euro opgelegd. Dat bedrag werd ingehouden op het melkgeld. Het Jersey-kalf, dat de naam Suus kreeg, is inmiddels verhuisd naar het bedrijf van biologisch melkveehouder Gijsbert uit Loenersloot. „Nu staat ze lekker dichtbij en kunnen ik en mijn kinderen regelmatig even langs.”

Aanleiding voor programma

Maar de boete die er werd opgelegd, zette Yvon Jaspers wel aan het denken. „Daardoor merkte ik, om te boeren volgens de regels moet je zo veel kunnen. Daarom is dit programma zo ontzettend nodig. Tijdens Boer Zoekt Vrouw struikelde ik over de verhalen waar we echt niet om heen kunnen. Als burger vinden we heel veel, maar we weten heel weinig. Eigenlijk heb ik hier met Boer Zoekt Vrouw tien jaar naar toe gewerkt, eindelijk gaat ons kindje nu de lucht in. Ik werk al jaren met een team van vijf personen, en als het aan mij ligt stoppen we met Onze Boerderij nooit. Dit kan een oneindig programma worden”, zegt Yvon Jaspers.

Boeren

Enkele boeren in ‘Onze Boerderij’ zullen trouwe kijkers van Boer Zoekt Vrouw bekend voorkomen. Melkveehouders Agnes en Albert uit Drenthe komen in de eerste aflevering van het nieuwe programma uitvoerig aan bod. Het stel liet een nieuwe stal bouwen, maar vanwege het fosfaatreductieplan staat deze half leeg. „Ik heb Agnes de laatste tien jaar zo goed leren kennen”, zegt Yvon. Wanneer ze spreekt over de bevlogenheid van Agnes, houdt de boerin het tijdens de perspresentatie niet meer droog. Precies wat het programma laat zien, de kwetsbare kant van de boer als het gaat om het bedrijf. De lange dagen die gemaakt worden om te zorgen dat de dieren aan niets ontbreekt.

Naast Agnes en Albert zullen ook de Boer Zoekt Vrouw-boeren schapenhouders Jan en Rianne, melkveehouder Frans uit Twente, Jos en Dycke uit de Achterhoek, geitenhouder Frank en veearts Anita en de Zeeuwse akkerbouwer Bertie in de vier aflevering voorbij komen. Yvon is daarnaast ook op bezoek geweest bij varkenshouder Hennie Korten uit Limburg en biologisch varkenshouder Inge uit de Achterhoek. Ook zocht ze vleesveehouder Jelle uit Twekkelo op.